perjantai 31. maaliskuuta 2017

Tytön kesämekko ja -hattu


Kesä lähestyy, vaikka täällä Oulun korkeudella ei tällä hetkellä vielä näytäkään siltä, vaan lunta on vielä vaikka kuinka paljon. Neuleissa on kuitenkin hyvä ollakin hieman etuajassa, jotta niitä kerkeää käyttää mahdollisimman paljon. Novitan tämän kevään/kesän sesonkilangoissa oli uusi Novitan Aamu -lanka, joka on 50% puuvillaa ja 50% akryylia. Tykästyin langan raikkaisiin väreihin ja siihen, kuinka pehmyttä se oli. Halusin siitä neuloa mekon 4-vuotiaalle tyttärelleni. Hän sai valita itse mekkoonsa värin, ja vaikka äiti vähän yritti johdatella muihin väreihin, oli hänen värivalintansa turkoosi. Tottakai, sehän on Frozenin Elsan väri.





Mekon halusin neuloa ylhäältä alaspäin, jotta voisin sovittaa mekkoa tyttärelleni neulonnan edetessä. Mieluista ohjetta ei löytynyt, joten lähdin soveltamaan. Mekon yläosa on napattu Dropsin Sweet Bay -mallista. Mielestäni mallin mitat olivat liian suuret hoikalle tyttärelleni, joten jätin osan silmukoista lisäämättä. Kainaloista eteenpäin neuloin sileää neuletta ja lisäsin silmukoita pikku hiljaa helmaa kohti. Mekon helmaan ja hihoihin neuloin saman kuvion mikä oli ohjeen kaula-aukossa. Mekko on vielä tyttärelleni isohko, mutta sopiipahan pitkään





Mekosta jäi vajaa kerällinen lankaa jäljelle, joten päätin virkata samanvärisen kesähatun. Mielessäni ei ollut selkeää kuvaa miltä hattu tulisi valmiina näyttämään, vaan suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan hatun edetessä. Koska näytti, ettei lanka riittäisikään koko hattuun, virkkasin väliin valkoisella bambu-puuvilla sekoite -langalla valkoista pitsiä. Kun hattu oli valmis, pyysi tyttäreni siihen vielä koristeita, joten lisäsin hattuun vielä pienen virkatun rusetin. Tyttäreni oli lopputulokseen tyytyväinen. Nyt voimme vähän jo haaveilla tulevasta kesästä. 


Kesämekko ja -hattu
Lanka: Novita Aamu, väri vesi
Langan menekki: Mekkoon reilu 200g ja hattuun vajaa 100g
Puikot: Pyöröt 3,5mm ja 4mm, hattuun koukku 4mm





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti