perjantai 24. maaliskuuta 2017

TOIVEPOSTAUS: Lehdykkäiden ohje

Nyt on lehdykkäiden ohje saatu kirjoitettua ja koeneulottua. Iso kiitos kaikille mallista kiinnostuneille. Neuloin mallin tällä kertaa eri värillä kuin ensimäisellä kerralla. Väriksi päätyi Pellava (061), joka ainakin omaa silmääni miellyttää enemmän kuin alkuperäinen Syreeni (742). Lisäksi tein varresta hieman pidemmän ja  muutin kärkikavennuksia. Nyt olen lopputulokseen tyytyväinen, toivottavasti tekin olette.

Muutamia vinkkejä haluan antaa tätä mallia neuloville. Mallineuletta neuloessa ei kannata yrittää pitää 2. ja 3. puikoilla 14 silmukkaa kummallakin, vaan anna silmukoiden liikkua puikolta toiselle. Näin mallineuleen seuraaminen on helpompaa, eikä tarvitse jatkuvasti laskea missä kohti kavennus pitää tehdä.

Mikäli et halua tehdä kolmen silmukan kavennuksia, voit ne korvata normaaleilla yliveto- ja kaksi oikein yhteen -kavennuksilla. Tällöin kavennukset pitää tehdä joka kierroksella. Silmukka määrä tuolloin vaihtelee joka toinen kierros, mutta testattuani tätä koeneulonnassa, en huomannut siitä olevan mitään haittaa.

Ohjeeseen olen merkinnyt reunojen ketjut tehtäväksi apupuikon kanssa. Itse en kyseisessä työssä käyttänyt ollenkaan apupuikkoa, vaan nostin ensimmäisen silmukan neulomatta, neuloin kaksi seuraavaa silmukkaa ja siirsin neulomatta nostetun silmukan takaisin neulottavaksi pudottamalla neulotut silmukat puikolta samalla pitäen silmukoita paikallaan etusormen ja peukalon välissä, jotta ne on siitä helppo taas poimia puikolle. Minun oli tarkoitus kuvata tämä, vaan sehän unohtui.

Jos ohjeesta löytyy virheitä, olethan minuun yhteydessä niin osaan korjata ne. Muuten ohje on vapaasti käytettävissä, toivoisin vain, että ilmoitat mistä ohje on peräisin.

Mukavia neulonta hetkiä!






Lehdykkäät:
Ohjeen saat auki TÄSTÄ
Puikot: 3mm
Langanmenekki: 82g
Lanka: Novita Nalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti