lauantai 11. maaliskuuta 2017

Neulepaita


Neuloin pojalleni raglanpuseron Dropsin ohjeella. Tein samanlaisen paidan jo viime keväänä, ja tykkäsin mallista niin paljon, että oli pieneksi käyneen tilalle oli pakko neuloa uusi. Paidassa ei ole ommeltavia saumoja muualla kuin kainalossa ja paidan yläosan pintaneule tekee paidasta näyttävän. Vaikka paidan ohje on ohuelle langalle, oli neulominen silti nopeaa ja paita valmistuikin reilussa viikossa. Tykkään kyseisestä mallista myös siksi, että se on helppo pukea pienelle ihmiselle päälle.

 


Paita on neulottu ihanasta Dropsin Baby Merino-langasta, joka on uskomattoman pehmeää, eikä varmasti kutise paljastakaan ihoa vasten.

Tein paidan 2-vuotiaan koolla, ohjeessa oli tähän kokoon merkitty langanmenekiksi 150g. Itselläni tuo 150g ei meinannut riittää, vaan jouduin tekemään kauluksesta pikkuisen lyhyemmän, kuin ohjeessa oli mainittu. Lankaa jäi sen jälkeen jäljelle n. 30cm mittainen pätkä, eli tiukille mentiin.




Paapon nettikaupasta tilaamani nallenapit pääsivät koristamaan paitaa. Ovat nuo kyllä söpöjä.



Jostain kumman syystä, mallina toimiva taaperoni ei suostunut seisomaan paikallaan sen aikaa, että olisin saanut kunnon kuvan paidasta hänen päällään. Paita on vielä hieman iso, mutta niin pitikin, että sopisi vielä syksylläkin päälle.



Raglanpusero
Lanka: Drops Baby Merino
Puikot: 2,5mm ja 3mm pyöröt
Langan menekki: 150g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti