keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Unelmien huivit

Sain parisen viikkoa sitten vihdoin käsiini Pirjo Iivosen Unelmien Huivit- kirjan. Olen huivien neulomisessa vielä ihan noviisi, mutta olen jo pitkään suunnitellut ottavani haltuun myös sen taidon. Olinkin siis alkuvuodesta innoissani, kun kuulin, että Unelmien huivit- kirja julkaistaan pian.

Kirjassa on yhteensä 20 erilaista ohjetta, lämpimistä shaaleista kevyisiin pitsihuiveihin. Kirjassa on myös kaksi keepin ohjetta sekä pienen boleron ohje. Lisäksi, niinkuin hyvään neulekirjaan kuuluu, kirjan alusta löytyy ohjeita niin tekniikoihin, välineisiin, lankoihin kuin huivin viimeistelyynkin liittyen. Erityisesti aloittelevana huivien neulojana silmiini pisti kappale huivin viimeistelystä ja pingotuksesta. Sainkin siitä paljon apua, kun aloin ensimmäistä huiviani viimeistelemään.







Ensimmäisen huivin kirjan ohjeella neulottuani ja toista jo aloitettuani, voin todeta, että ohjeet ovat selkeitä ja helposti ymmärrettäviä. Jokaisesta huivista löytyy kirjasta myös useampi kuva, joten itselle mieluisten mallien valinta on helppoa. Pirjo kertoo unelmien huivien syntyneen rakkaudesta luontoon ja se näkyy myös kirjan upeissa kuvissa. Vaikka kuvissa pääosassa ovatkin upeat huivit, hakeutuu katse myös taustalla oleviin peltoihin ja vehreinä siintäviin metsiin.

Mikäli yhtään pidät huiveista, suosittelen ehdottomasti tutustumaan kyseiseen kirjaan. Itse en ole koskaan aikaisemmin löytänyt yhdestäkään neulekirjasta yhtä montaa ohjetta, joita on pakko päästä kokeilemaan.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti