lauantai 22. huhtikuuta 2017

Sadekeiju-huivi

Sadekeiju päätyi ensimmäisenä puikoille Unelmien huivit-kirjan huiveista. Suurimpana syynä tähän valintaan oli se, että minulta löytyi kaapista valmiina lanka tähän höyhenenkevyeen pitsihuiviin. Kyseinen lanka on odottanut jo pidemmän aikaa, jotta löytyisi mieluinen ohje.


Lankana käytin siis Dropsin Lace-lankaa joka on 70% alpakkaa ja 30% silkkiä. Lanka on kaksisäikeinen ja 50g kerässä on jopa 400m lankaa. Ei siis kumma, että neuloessa tuntui, ettei kerä hupene ollenkaan. Värinä minulla oli vaalean harmaa, joten huivi sopii useiden eriväristen vaatteiden kanssa. Parhaiten huivi kuitenkin pääsee oikeuksiinsa hihattomien mekkojen kanssa hartijoita peittämässä.



Pitsihuivin neulominen on vielä uusi asia minulle, joten ei tästä projektista ihan ilman ongelmia selvitty. Toinen huivin pitsiosuuksista ei ole ihan oikealla kohdallaan ja pitsireunuksessa laskin välillä pitkäänkin silmukoita, jotta selvisi, missä kohti oli mennyt edellisellä kierroksella pieleen. Vaan niinhän siinä tahtoo käydä, kun katsoo telkkaria ja yrittää samalla neuloa pitsikuvioita, vaikka ne olisivat kuinka yksinkertaisia.

Pingotuksen kanssa syntyi ongelmia, kun neulat loppuivat kesken. Huivin reunat eivät siksi ole parhaimmillaan. Tarkoituksena olisikin pingottaa huivi uudestaan ennen ensimmäistä virallista käyttökertaa.

Kaikesta huolimatta olen tyytyväinen lopputulokseen ja aion kyllä huivia käyttää ylpeänä.




Sadekeiju-huivi
Malli: Unelmien huivit -kirjasta
Lanka: Drops Lace
Puikot: 5mm Pyöröt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti