tiistai 2. toukokuuta 2017

Leija- Huivi

Toinen huivi, jonka neuloin Unelmien huivit-kirjan ohjeella oli Leija. Tähän huiviin päätin käyttää Louhittaren Luolan Kipinätär -lankaa, joka on 50% merinovillaa ja 50% silkkiä. En ollut Louhittaren luolan lankoihin päässyt aikaisemmin itse tutustumaan, mutta olin kuullut niistä paljon positiivista palautetta. Vaikka itse yritys on aika lähellä, en päässyt tällä kertaa itse noutamaan lankoja, vaan päätin tilata ne netin kautta. Tilasin langat eräänä päivänä puolen päivän aikoihin ja sain samana päivänä tiedon, että paketti on viety postiin. Yllätyksekseni seuraavana päivänä postin auto kaarsi pihaan ennen puoltapäivää ja postimies kiikutti minulle langat käteen asti. Kunpa netin kautta tilaaminen olisi aina noin sujuvaa!

Mutta sitten itse asiaan, eli huiviin. Huivin mallissa ei mitään suuria yllätyksiä ole, silmukoiden lisäykset reunassa, sileää neuletta oleva runko ja pitsireunus. Vaan tarvitseeko ollakaan, huivimalli on oikein kaunis näinkin. Huivin neulominen tapahtui yllättävän nopeasti ja kivuttomasti. Pitsimallia oli helppoa seurata, eikä purkutöitä tarvinnut tehdä kertaakaan.

Yllätyksekseni huomasin kuitenkin, että huiveja neuloessani, käsialani löystyy huomattavasti siihen verrattuna, että neuloisin esimerkiksi sukkia. Siksi kyseisenkin huivin pitsiosiosta tuli isompi ja ilmavampi kuin olisi tarkoitus, mutta oikeastaan itse pidän siitä juuri näin.

Huivin väriksi valikoituu Kaipuu, johon on käytetty murrettuja vaalean violetin sävyjä. Itse en suuri violetin ystävä ole, mutta tämä sävy miellyttää kyllä silmääni aikalailla.


Eikös olekin muuten kauniin keväiset maisemat taustalla, näin huhtikuun lopussa otetuissa kuvissa. Iso kiitos vielä Liza-Beth Antonille kuvaajana toimimisesta.

Leija- huivi 
Lanka: Louhittaren luolan Kipinätär, sävynä Kaipuu
Menekki:  85g
Puikot: Pyöröt 4,5mm
Malli: Unelmien Huivit kirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti