lauantai 14. heinäkuuta 2018

Vauvalle

Raskaana on ihana tehdä pienelle tulevalle ihmeelle kaikkea kaunista valmiiksi. Koska isot peittoprojektit veivät suurimman osan keväästä, jäi minulla isotöiset peitot, villapuvut yms. vauvalle tekemättä, mutta jotain pientä halusin kuitenkin värkätä. Isompia töitä tulee varmasti vauvalle tehtyä sitten syksyn mittaan, kun ilmat viilenevät ja tarve villavaatteille lisääntyy.

Ensimmäisenä virkkasin vauvalle pupu-unirievun. Lankana riepuun käytin Novitan Cotton Bamboota, sekä pienen pätkän jonkun toisen valmistajan bambu lankaa. Ohjeen tähteen nappasin Janitan kätösistä -blogista ja pupun pään tein yhdistelemällä eri ohjeita. Pupulle laitoin turvasilmät ja nenän ja suun kirjailin langalla. Rievun halkaisija on 40cm.


Seuraavana virkkasin vauvalle muutaman tuttiketjun. Ajatuksena oli alunperin tehdä tuttiketjuista vähän koristeellisempia, mutta koska ketjuissa käyttämäni klipsit olivat mielestäni yksinkertaisuudessaan oikein nättejä, päätin tehdä ketjut vain kiinteitä silmukoita virkkaamalla. Näitä valmistui nyt aluksi vain kaksi kappaletta, mutta tarpeentullenhan näitä virkkaa vaikka muutaman illassa lisää. Tuttirenkaat ja tuttinauhaklipsit tilasin Nappikauppa Punahilkasta, jossa on uskomattoman laaja valikoima tarvikkeita tuttinauhojen, vaunulelujen yms. valmistukseen.


Lopulta päätin tarttua pitkästä aikaa puikkoihin ja kutoa vauvalle villasukat, ihan vain siksi, koska ystävältäni tuli linkki Kurjenpolun-blogiin, jossa oli ohje aivan ihanille Jules- sukille. Heti kun näin kyseiset sukat tiesin, että meidän vauva tulee ehdottomasti tarvitsemaan ne, vaikka syntyykin kesän kuumimpiin päiviin. Ohjeesta poiketen tein molemmat sukat yhtä aikaa ja sukan kärkiosasta tein hieman lyhyemmän. Näitä sukkia kudoinkin sitten loppuun synnärillä, kun meidän pieni ihme nukkua tuhisi jo vieressä.  💖 Tuore isoveli oli jo hieman kateellinen, kun vauva sai uudet villasukat, mutta lupasin tehdä myös hänelle omat.


Ajattelin, että pikkuvauva-aikana jää käsitöiden tekeminen hetkeksi aikaa kokonaan tauolle. Olemme olleet nyt vauvan kanssa reilun viikon kotona ja tässä viikon aikana on jo useamman kerran tullut hetkiä, jolloin istun esimerkiksi juomassa kahvia, isompien lasten leikkiessä ja vauvan nukkuessa ja on ollut pakko kaivaa käsityöt esille. Eihän sitä tavoistaan näköjään helpolla pääse. Eli jatkossakin hitaasti, mutta varmasti, valmistuu esiteltäväksi uusia käsitöitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti