perjantai 29. kesäkuuta 2018

Virkattu pöllö


Jos seuraat Facebookin virkkausryhmiä, olet siellä varmasti törmännyt tällä samalla ohjeella tehtyihin amigurumi pöllöihin. Itse näin tällaisen pöllön ensimmäistä kertaa noin kuukausi sitten ja olin heti ihastunut.

Ohje pöllöön löytyy ilmaiseksi englanninkielisenä Amigurumi today -sivulta. Vaikka olen vierastanut virkkausta englanninkielisestä ohjeesta, oli nyt pakko ottaa virkkaussanasto esille ja lähteä kokeilemaan. Jonkun verran aikaisemmin virkanneena, pääsi sanastosta aika pian kärryille, eikä suurempia käännöstöitä enää tarvittu. Täytyy kylläkin myöntää, että koko ohjetta en jaksanut sanasta sanaan suomentaa, vaan välillä tein suurimmaksi osaksi kuvallisen mallin mukaan.

 


Lankana pöllössä käytin Svarta Fåretin Tilda-lankaa. Olen tykästynyt kyseisestä langasta virkkaamiseen ja odotankin nyt, että se tulee Lankamaailman viikkotarjoukseen, jolloin käyn hamstraamassa itselleni tätä lankaa taas reilumman erän kerralla varastoon. Pöllön virkkasin 2,5mm koukulla, jolla työstä tuli sopivan napakka, eivätkä täytteet päässeet pursuilemaan ulos. Pöllön jaloissa onnistuin kyllä virkkaamaan täytteitä langan mukana, mutta jospa ne sieltä väleistä pikku hiljaa häipyisivät. Pöllölle laitoin turvasilmät ja samalla mietin, että joudun ehkä sittenkin tulevaisuuden varalle hankkimaan isompia turvasilmiä.

Tällä pöllöllä on pituutta n. 15cm. Näitä amigurumeja on mielestäni koko ajan mukavampi tehdä, eikä tämä varmasti jää viimeiseksi, sillä tuntuvat äidin tekemät hahmot olevan myös lasten mieleen.






Virkattu pöllö:
Ohje: Täältä  
Koukku: 2,5mm
Lanka: Svarta Fåret Tilda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti