tiistai 31. tammikuuta 2017

Pikku Prinsessan huovutettu laukku

Törmäsin netin syövereissä huovutettuun laukkuun ja heti tuli mieleen 4-vuotias tyttäreni, joka on, nuoresta iästään huolimatta, oikea laukkufriikki. Kaapin syövereistä löytyi vielä erivärisiä keriä Dropsin Eskimo-lankaa, joten ajattelin tehdä tyttärelleni oman laukun.

Laukku oli yksinkertainen tehdä, loin 35 silmukkkaa 10mm puikoille värillä pastellinroosa, neuloin ainaoikein neuletta 6 kierrosta ja vaihdoin sileään neuleeseen. Neuloin sileää neuletta kerän loppuun ja vaihdoin väriksi vaaleanpunainen. Neuloin vaaleanpunaisella vajaan kerällisen (jätin tätä lankaa hihnoihin) ja vaihdoin takaisin pastellinroosaan, jolla neuloin samanlaisen pätkän sileää neuletta kuin alussa, sekä tuon 6 kierrosta ainaoikein neuletta ja päättelin työn. Tuloksena suorakulmio kooltaan noin 30cm x 60cm. Taitoin työn kaksin kerroin ja ompelin pitkät sivut kiinni nurjalta puolelta. Laukun sisään harsin muovipussin huovutusta varten.



Seuraavaksi virkkasin kaksi hihnaa 8mm koukulla.
1. kierroksella virkkasin ketjusilmukoita n. 40cm verran.
2. kierroksella virkkasin jokaiseen ketjusilmukkaan kiinteän silmukan.
3. kierroksella virkkasin kiinteillä silmukoilla 1. ja 2. kierroksen ns. yhteen, jolloin sain hihnoista pyöreät.

Pesin laukun ja hihnat pyykkikoneessa 40 asteessa parin pyyhkeen kanssa. Jostain syystä laukun alaosa ei ensimäisessä pesussa huopunut kunnolla joten toistin laukulle käsittelyn.

Sitten alkoikin pähkäily miten koristelen laukun, mietin huovutettuja tai virkattuja kukkia, mutta lopulta päädyin sydämeen. Sydämen väriksi valitsin valkoisen, jotta saisin vähän raikkautta laukkuun. Sydämen tein myös Eskimo-langasta virkkaamalla ja huovuttamalla pesukoneessa. Ompelin sydämen puuvillalangalla hajapistoin kiinni. Sitten vielä hihnojen kiinnitys ja laukku oli valmis.



Laukkuun saa kivasti talteen kaikkea pientä tavaraa ja tytär jo miettikin, mitä kaikkea sinne pakkaa, kunhan lähtee seuraavan kerran kyläilemään.



Neulottu ja huovutettu laukku
Lanka: Drops Eskimo
Langan menekki: 100g pastellinroosaa, 50g vaaleanpunaista 
ja hieman valkoista 
Puikot: 10mm  ( ja koukku 8mm) 
Malli: Oma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti