keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Huovutetut kukkatossut

Ostin viime syksynä Dropsin Eskimo-lankaa tarkoituksena tehdä huovutetut tossut itselle. Muiden projektien takia tossujen teko odotti tähän päivään saakka. Tossuja suunnitellessani minulle oli selvää, että haluan tehdä tossut suljettuna neuleena ja halusin tossuista varrettomat. Selailin netistä ohjeita, joista ottaa vähän mallia, mutta kaikkien ohjeiden tossut olivat neulottu tasoneuleena. No ei siinä sitten muuta kuin kokeilemaan, miten tossuista saisi mieluisat. Ensimäinen koevedos oli kooltaan liian pieni ja suuaukoltaan liian suuri. Pientä muokkausta malliin ja olin tyytyväinen.


Eli näin tein, neuloin ison varrettoman sukan. Harsin sukkien sisälle muovipussit ja pesin sukat pyykkikoneessa, 40 asteessa, muutaman pyyhkeen kanssa.



Valmiit tossut muotoilin märkinä. Tossut kaipasivat mielestäni lisää väriä, joten neulahuovutin kukkia, jotka kiinnitin tossujen päälle.



Näistä tossuista tuli kuitenkin pikkuisen liian pienet omaan jalkaan, joten sisko saa nämä syntymäpäivälahjaksi. Tossut oli nopea ja mukava neuloa, joten eiköhän pian valmistu samanlaiset itsellekin.


Huovutetut Kukkatossut:
Lanka: Drops Eskimo
Puikot: 8mm 
Malli: Oma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti