tiistai 21. helmikuuta 2017

Keväthanget OHJE



Siinä ne nyt vihdoin ovat, ensimmäiset itse suunnittelemani sukat. Haaveenani on ollut opetella suunnittelemaan sukkia, ja kirjoittamaan niistä ohjeita. Yllätyksekseni tuli, että se ohjeen kirjoittaminen olisi hankalampaa, kuin se itse sukkien suunnittelu. Suurimmat ongelmat tulivat excelin käytön kanssa, viime kerrasta kun on jo useita vuosia aikaa, niin jouduin vähän miettimään, miten se taulukon luonti oikein tapahtuikaan. No myönnettäköön, itse en kaikessa onnistunut, vaan sain apua avopuolisoltani ja pikkusiskoltani, kiitos heille siitä.



Mutta sitten itse asiaan, eli sukkiin. Sukkien idea lähti pitsikuviosta, reunoille päädyin laittamaan pientä palmikkoa ja keskelle, keskilinjaksi, aina oikein neuletta. Sukat neuloin Novitan Nalle -langasta  (sävy 010). Halusin  palmikoiden jatkuvan kärkeen saakka, joten kavennukset tein ensin pitsikuvioon.

Sukat päädyin nimeämään keväthangiksi, ulkona paistaneen auringon ja kimmeltävien keväthankien innoittamana. Sukatkin pääsin kuvaamaan auringon loisteeseen, sieltä se kevät vihdoin tulee.

Sukkien ohjeen voit tulostaa pdf- tiedostona tästä
(Ohje käy sellaisenaan, kudoit kumpaan suuntaan tahansa) 

Toivoisin, että jos teet sukat ohjeellani ja julkaiset niistä kuvia, mainitsisit mistä ohje on peräisin. Minusta olisi myös kiva nähdä valmiita teoksia ja saada palautetta ohjeesta.

 

Sanotaan, että nälkä kasvaa syödessä. Niin taitaa käydä sukkien ideoinninkin suhteen. Suunnitteilla on jo pari uutta mallia, ei siis muuta kuin neulomaan.


Keväthanget:
Lanka: Novita Nalle
Koko: 39
Puikot: 3mm
Malli: Oma
Langan menekki: 89g
Monennetko sukat vuodelle 2017: 3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti