tiistai 14. helmikuuta 2017

Broken seeds ja täydellisen kantapään metsästys

Broken seeds neule on ollut minulla pitkään "tuota pitää joskus kokeilla"-listalla. Sitä on kehuttu näyttäväksi ja todella helpoksi, ja sitähän se olikin.

Omiin sukkiini valitsin langaksi Nalle-langan (sävy 044 grafiitti) ja moniväriseksi Nalle Taika-langan (sävy 820 auringonlasku). Tuo Nalle Taika näytti kerällä todella raikkaalta, mutta grafiittiin yhdistettynä alkoi tuntua tunkkaiselta. Joudunkin varmaan jossain vaiheessa neulomaan toiset sukat samalla mallilla, mutta silloin otan yksiväriseksi valkoisen.

Broken seeds- neuleen ohje:
1. Kerros: Neulo yksivärisellä langalla kaikki silmukat oikein
2. Kerros: Neulo monivärisellä langalla *1 oikein, 1 nurin* toista (* - *) kerros loppuun.
3. Kerros: Neulo yksivärisellä langakka kaikki silmukat oikein
4. Kerros: Neulo monivärisellä langalla *1 nurin, 1 oikein* toista (* - *) kerros loppuun

Näitä neljää kerrosta sitten vain toistetaan.

Näistä sukista tein pohjemittaisen. Neuloin alkuun sekä ennen kantapäätä 10 kerrosta joustinneuletta, jotta sukat pysyisivät paremmin jalassa.




Minulla on ollut ongelmana kantalapusta poimittujen silmukoiden venyminen. Kun ne venyvät tarpeeksi, ei kiertäen neulominen auta mitään, vaan tuloksena on reikäinen sukan kanta. Facebookissa törmäsin ideaan, ettei silmukoita poimittaisikaan ensin puikolle ja neulottaisi siitä, vaan että silmukat poimittaisiin suoraan neulomalla. Olen tätä nyt kokeillut kaksiin sukkiin ja olen ollut oikein tyytyväinen.





Broken seeds-sukat:
Lanka: Novita Nalle ja Novita Nalle Taika
Puikot: 3mm
Nämä olivat toiset sukat vuodelle 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti