perjantai 8. helmikuuta 2019

Lahjaksi ommeltuja lastenvaatteita

Hoksasin, että minulla on jostain syystä jäänyt blogiin päivittämättä näistä lahjoiksi tehdyistä vaatteista, joten korjataanpa tämä asia ennen kuin aletaan päivittämään uusia tuotoksia.

Seuraava tunika lähti kummitytölle synttärilahjaksi, malli on Paapiin kaavakirjasta ja kangas Lalian darling trikoota. Pääntien huolittelin resorilla jonka käänsin muutamaa milliä lukuunottamatta nurjalle puolelle ja tikkasin kaksoisneulalla kiinni. Hihat ja helmat on huoliteltu kääntämällä. Tämä Darling trikoo on mielestäni todella kaunista ja sopii todella hyvin pienelle tytölle söpöstelyyn.



Seuraavat paidat lähtivät sitten lahjaksi kummipojalleni. Ensimäinen on tehty Ainola.eu:n rapu trikoosta Jujunan lasten raglanpaidan kaavalla. Kaava on ilmaiseksi ladattavissa pdf tiedostona Jujunan verkkokaupasta. Hihat ja helma on huoliteltu kääntämällä ja kaula-aukossa on kaksinkerroin käännetty resori.


Toinen paita on tehty Ainola.eu:n joustocollegesta Jujunan Lasten collegepaidan kaavalla.
Tämänkin kaavan voi lagata Jujunan verkkokaupasta Pdf-tiedostona ilmaiseksi. Tässä paidassa on sekä kaula-aukossa, että hihoissa ja helmassa kaksinkertainen resori.


Olen ompelemisessa vielä aika noviisi, mutta onnellinen, että perusvaatteiden ompelu alkaa sujua niin hyvin, että kehtaan läheisille antaa niitä jo lahjaksikin. Jonkun verran olen uskaltautunut ompelemaan myös itsellenikin, mutta se tuntuu olevan sitten paljo tarkempaa kuin lastenvaatteiden ompelu, sillä omista vaatteista on hankala saada istuvia. Haaveissa olisi joskus löytää se luottokaava, josta saisi omaan vaatekaappiin itselle istuvia, kauniita ja mukavia vaatteita. Kunhan saan oman luottokuvaajani napattua kiinni täytyy ottaa teille kuvia itselle ompelemistani tunikoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti