torstai 23. marraskuuta 2017

Lumihiutaleita sukkiin


Tyttäreni ihailee usein värikkäitä kirjoneulesukkiani ja on monesti toivonut, että neuloisin hänellekin sellaiset. Keskustelin tyttäreni kanssa, mitä kuvioita hän haluaisi omiin sukkiinsa. Pienen pohdinnan jälkeen sain vastaukseksi, lumihiutaleita. Päätin sukat neuloa ohuesta fingering- paksuisesta langasta, jotta ne sopisivat hyvin kenkiin. Koska toiveena oli lumihiutaleet, oli selvää, että toinen väreistä on valkoinen. Toisen värin annoin tyttäreni valita lankavarastoistani, ja sieltähän valikoitui punasininen pätkävärjätty lanka, mikä sopi mielestäni vallan mainiosti.


Lumihiutaleen malliksi valitsin perinteisen mallin, luonnostelin sen paperille ajattelemalleni silmukkamäräälle sopivaksi. Sitten ei muuta kuin neulomaan, tai niinhän minä luulin. Aloitin sukat 48 silmukalla 2mm puikoilla, neuloin ensimmäisen lumihiutaleen ja kokeilin sukkaa tyttäreni jalkaan todeten, ettei se sovi sinne päinkään. Purin ensimmäisen yrityksen ja lisäsin silmukkamäärän 64 silmukkaan. Alkuperäinen lumihiutale oli tähän silmukkamäärään liian pieni, joten jouduin piirtämään lumihiutaleen isommaksi. Neuloin ensimmäisen sukan kantapään valmiiksi ja kokeilin sukkaa uudelleen tyttäreni jalkaan huomatakseni, ettei se edelleenkään sovi. Tässä vaiheessa päätin vaihtaa puikot 2,5mm puikkoihin (Miksi ihmeessä olin alunperin edes ottanut 2mm puikot?)

Kieltämättä, tässä vaiheessa hieman alkoi jo kyseinen projekti tökkimään, täytyi ottaa päivän hengähdys tauko, jotta motivaatio palasi. Tytär oli kuitenkin silmin nähden tyytyväinen tuleviin sukkiinsa ja kokokin olisi vain 28, joten sain kerättyä motivaationi ja kudottua sukat loppuun. Vihdoinkin niistä tulikin oikean kokoiset ja itseasiassa oikein kivat. Punasininen lanka tuo kivasti mieleeni pakkaspäivän auringonlaskun.



Lumihiutale-sukat
Lanka: Austermann step 
Puikot: 2,5mm
Koko: 28 
Malli: Oma
Fiilis: Vaikeuksien kautta voittoon 

1 kommentti: